снимка БулфотоЕС  продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени

...
снимка БулфотоЕС  продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени
Коментари Харесай

Димитър Манолов за цената на тока: ЕС продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени зелени политик

снимка Булфото

Европейски Съюз  продължава ритуалното си самоубийство, втренчен в тези непремерени зелени политик. Това разяснява в ефира на Нова тв президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

Много от дълго време предупреждавахме, че поради високите цени на електрическата енергия, дребните бизнеси след няколко месеца ще бъдат принудени да разгласят банкрут. Европейският съюз продължава ритуалното си самоубийство, втренчен в тези непремерени зелени политик. Въпросът е дали това ще спре или ще се продължи нататък. Поетапно вкарваме по този начин наречената либерализация на пазара на електрическата енергия за бизнеса. Това неизбежно ще се случи и за битовите консуматори, изясни Манолов.

По думите му актуализацията на бюджета е правена с тримесечен небосвод.

„ Трябва да си зададем въпроса какво се случва, в случай че тази наклонността на поскъпване продължи? Да допуснем, че след вота на 14 ноември – в границите на две-три седмици се образува държавно управление, отиваме доникъде на декември. А идната бюджетна година стартира на 1 януари. И в случай че я стартираме със 1/12 от настоящия бюджет, както е по закон, не ни чака нищо хубаво ”, безапелационен е той.

Манолов предвижда, че събитията могат да принудят КЕВР да увеличи цените на битовата елекствоенергия още през януари. " Това рядко си го е разрешавало, предвид на обстоятелството, че прави актуализация на цената на тока за битовите консуматори два пъти в годината. Но Комисията може дабъде принудена от събитията ", акцентира президентът на КТ " Подкрепа ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР